Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag gesloten
Gesloten
  • Maandag
    08:00 - 16:30
  • Dinsdag
    08:00 - 16:30
  • Woensdag
    08:00 - 16:30
  • Donderdag
    08:00 - 16:30
  • Vrijdag
    08:00 - 16:30
  • Zaterdag
    Gesloten
  • Zondag
    Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartspraktijk van der Lee Leeuwarden

Gebitsbeschermers voor sport

Geplaatst op 23 februari 2022

Sporten is leuk, maar niet geheel zonder risico’s. Vooral bij contactsporten zoals hockey, rugby en vechtsporten, heeft je gebit kans om schade op te lopen. Daarom kan het verstandig zijn om een gebitsbeschermer aan te schaffen, ook wel bekend als een bitje. Er zijn verschillende winkels die voorgevormde bitjes aanbieden, maar voor optimale bescherming is het raadzaam om een gebitsbeschermer op maat te laten maken. Met een gebitsbeschermer op maat weet u zeker dat het bitje comfortabel zit en goed uw tanden beschermt. Door het dragen zal het bitje gaan slijten, hierdoor is het belangrijk dat deze op tijd wordt vervangen om de beste bescherming te bieden.

Gebitsbeschermers verplicht

Bij sommige sporten wordt het dragen van een gebitsbeschermer verplicht gesteld. Zo is bepaald door de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) dat sinds 2015 het verplicht is om een gebitsbeschermer te dragen tijdens het hockeyen. Dit geldt voor alle spelers in elke klasse. Op deze manier wordt het gebit beschermd tegen eventuele schade. In andere sporten is een gebitsbeschermer lang niet altijd verplicht, maar is het wel aan te raden een in te doen.

Ook een gebitsbeschermer?

Speelt u, of uw kind, hockey of een andere sport en bent u geïnteresseerd in een gebitsbeschermer? Neem dan contact op met Tandartspraktijk van der Lee. Wij adviseren u hier graag over en kunnen uiteraard een op maat gemaakt bitje vervaardigen dat goede bescherming biedt.

Verdoving bij de tandarts

Verdoving bij de tandarts

06 maart 2024
Soms zijn behandelingen gevoelig of van lange duur. Verdoving is dan een goede oplossing om tijdelijk het gevoel in uw gebit weg te nemen. Hier leest u meer over verdoving bij de tandarts.
Blog beugel volwassene

Het dragen van een beugel als volwassene

15 februari 2024
Een beugel alleen voor tieners? Zeker niet! Ook als volwassene kunt u kiezen voor een beugel om uw tanden recht te zetten. In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden.
artikel vitaminetekort en gevolg mondgezondheid

De gevolgen van een vitaminetekort op de mondgezondheid

18 december 2023
Een vitaminetekort kan verschillende gevolgen hebben voor uw mondgezondheid. In dit artikel leest u hier meer over.