Kunstgebit

U krijgt een (nieuw) kunstgebit. Hoe gaat dit in zijn werk? En welke kosten zijn er aan een kunstgebit verbonden? Op deze pagina kunt u daar meer over lezen.

Een kunstgebit laten maken

Wanneer u een kunstgebit krijgt, zullen uw tanden en kiezen worden getrokken. Het trekken van tanden en kiezen gebeurt meestal niet in één keer. De tandarts trekt eerst uw kiezen en later uw tanden. Dit om te voorkomen dat u zonder zult moeten lopen. Tussen het trekken van de kiezen en tanden zitten een aantal weken. In de tussentijd kan het tandvlees herstellen en genezen. Omdat u het een tijdje zonder kiezen moet stellen zal eten eerst moeilijk gaan.

Voordat uw tanden worden getrokken maakt de tandarts een afdruk van uw kaak. In het tandtechnisch centrum wordt deze afdruk met gips gevuld. Hierdoor onstaat een gipsmodel. Op dit model wordt een goed passende afdruklepel van kunsthars gemaakt. Met deze lepel wordt vervolgens nog een afdruk gemaakt om een nog nauwkeuriger gipsmodel te krijgen. Hierop zal uw kunstgebit worden gemaakt. Heeft u speciale wensen over de kleur, de vorm en de stand van uw eigen tanden? Bij het maken van uw kunstgebit kan hier rekening mee worden gehouden. Overleg daarom van tevoren met uw tandarts.

Het plaatsen van een kunstgebit

Vroeger liepen mensen voordat ze hun kunstgebit kregen een tijdje zonder tanden. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer. Het kunstgebit wordt onmiddelijk in uw mond geplaatst als de laatste tanden zijn getrokken. Dit kan direct over de verse wonden heen. Het kunstgebit zal in het begin dienen als een soort verband op de wonden.

De kosten van een kunstgebit

Bent u benieuwd naar de kosten van een kunstgebit? Voor een indicatie van de kosten kunt u de tarieven bekijken.

Neem voor meer informatie contact op met Tandarts van der Lee in Leeuwarden. Ieder gebit is verschillend. In een persoonlijk gesprek kunnen wij u het beste van dienst zijn. Wij kijken dan precies wat er voor u persoonlijk nodig is, welke behandelingen u zult moeten ondergaan en hoeveel dit zal kosten.