Gebitsprothese

Woont u in de regio Leeuwarden en heeft u een gebitsprothese nodig? Dan kan Tandarts van der Lee u van dienst zijn. Neem direct contact op met onze praktijk om een afspraak te maken. Wij onderzoeken dan wat we voor u kunnen doen, uiteraard in samenspraak met het tandtechnisch laboratorium.

Wat is een gebitsprothese?

Een gebitsprothese is één van de meest gebruikte oplossingen voor ontbrekende tanden. Wanneer er een aantal tanden of kiezen ontbreken kan er een partiële prothese worden gemaakt. Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kunt u kiezen voor een volledige prothese (kunstgebit). De kwaliteit en het uiterlijk van protheses zijn veel vooruit gegaan. Het valt vaak vrijwel niet op dat iemand een prothese draagt.

Wat voor gebitsprotheses zijn er?

Wanneer u een paar tanden of kiezen kwijt bent, dan kan een partiële gebitsprothese ervoor zorgen dat u beter kunt bijten, kauwen en spreken. Naast dat een partiële prothese de functie van het gebit verbetert, verbetert het ook het uiterlijk van uw gebit. Bovendien worden de overige tanden beschermd tegen slijtage en bederf. Zonder een partiële prothese kan het namelijk voorkomen dat de natuurlijke tanden scheef gaan staan of verplaatsen. Volledige protheses worden van acryl gemaakt. Partiële protheses kunnen ook geheel van acryl worden gemaakt. Dit heet dan een plaatprothese. Soms worden ze in een combinatie van acryl en metaal gemaakt. Dit heet een frameprothese. De frameprothese is beter vast te zetten en minder omvangrijk. Overleg met uw tandarts wat voor u de beste optie is.

De behandeling

Om een goede pasvorm te krijgen, maakt de tandarts eerst een afdruk van uw huidige gebit. Een tandtechnicus gebruikt deze afdruk om een gipsmodel te maken. Aan de hand van dit model wordt vervolgens kunsthars ontwikkeld. De tandarts plaatst dit model in uw mond om de positie van uw kaken ten opzichte van elkaar te bepalen. De tandarts pas dit model daarna zo aan dat de tandtechnicus weet hoe uw tanden op elkaar aan moeten sluiten. Vervolgens past de tandtechnicus de prothese aan.

Na deze procedure krijgt u een proefprothese. Voordat de tandarts de laatste aanpassingen doet zal hij vragen hoe de prothese zit, voelt en of u het eens bent met het uiterlijk. De tandtechnicus zal hierna de laatste aanpassingen doen. Uw prothese is dan klaar voor gebruik. Het kunstgebit zal direct geplaatst worden nadat de tanden en kiezen eruit zijn. Op deze manier hoeft u niet zonder tanden over straat.

De kosten van een gebitsprothese

Bent u benieuwd naar de kosten van een gebitsprothese? Bekijk dan onze pagina met tarieven. Wilt u meer informatie of een afspraak maken over een gebitsprothese? Wij staan u graag te woord! Neem gerust contact met ons op.

 

 

Online een afspraak maken?

Een afspraak maken kan bij ons gewoon online, eenvoudig en snel. Via de e-mail of het online formulier. Telefonisch kan natuurlijk ook.

 

Als nieuwe patiënt inschrijven?

Wisselen van tandarts? Schrijft u zich bij ons in als nieuwe patiënt. Vul uw gegevens in, wij maken dan uw eerste afspraak.

 

Contact met ons opnemen?

Wilt u graag eerst meer informatie over onze praktijk? Wij staan graag voor u klaar! Neem gerust vandaag nog contact met ons op.