Tanden bleken bij de tandarts

Vindt u het vervelend dat uw tanden niet helemaal mooi wit zijn, maar hebt u weinig vertrouwen in behandelingen die er op de markt verkrijgbaar zijn? Dan is het verstandig om uw tanden te laten bleken bij de tandarts. Op die manier weet u dat het tanden bleken veilig gebeurt en hoeft u zich geen zorgen te maken over de gezondheid van uw tanden.


Tanden bleken, wat wilt u weten?


De kleur van uw tanden

De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. De één heeft wittere tanden dan de ander. De tanden en kiezen in een gebit hebben ook niet allemaal dezelfde kleur. Het kan voorkomen dat de kleur van een enkele tand of kies sterk afwijkt van de rest.

Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit glazuur en tandbeen. De dikte en kleur van uw tandbeen zijn bepalend voor de kleur van de tand of kies. De kleur van uw tandbeen is erfelijk bepaald. Omdat hoektanden een dikkere laag tandbeen hebben dan de overige tanden zijn ze vaak iets geler ten opzichte van de rest.

Verandering van kleur

Tanden kunnen veranderen van kleur door het drinken van koffie, thee of rode wijn of door het gebruik van sigaretten. De vorming van tandbeen gaat altijd door: hierdoor kunnen uw tanden donkerder worden naarmate u ouder wordt. De laag tandbeen wordt dikker, terwijl de glazuurlaag dunner wordt door slijtage. Ook kunnen er na verloop van tijd barsten in het glazuur komen. Hierdoor dringen kleurstoffen uit voedsel en drinken nog gemakkelijker in de tand of kies. 

Bent u niet tevreden met de kleur van uw tanden, dan kunt u ervoor kiezen om de tanden te laten bleken. Door uw tanden te bleken wordt uw gebit een paar tinten witter en ziet het gebit er direct schoner en frisser uit. 

Tanden bleken bij de tandarts

Wanneer u uw tanden wilt laten bleken, is het verstandig om dit te laten doen bij een tandarts. Eerst wordt er gekeken of uw tanden gezond zijn, vrij van gaatjes en of uw vullingen niet lekken. Vervolgens wordt de huidige kleur van uw tanden beoordeeld. Uw tandarts zal vervolgens met u overleggen of tanden bleken de beste oplossing is en of u het gewenste resultaat zult bereiken.

Methoden om uw tanden te bleken

Er bestaan verschillende bleekmethoden om de tanden te bleken. Zo kunnen tanden van binnenuit of van buitenaf gebleekt worden. Het tanden bleken van binnenuit gebeurt bij ‘dode’ tanden. Hierbij maakt de tandarts de tand open. In de verkleurde dode tand wordt vervolgens een papje met een blekend middel aangebracht. Dit papje heeft enkele dagen een blekende werking. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt wordt de tand afgesloten met een definitieve vulling.

Tanden bleken van buitenaf gebeurt bij ‘levende’ tanden. Dit gebeurt vaak bij lokale verkleuringen. De tandarts gebruikt concentraties peroxide waarna er met behulp van een bleeklamp of laser gebleekt wordt. Deze methode kan zorgen voor gevoeligheid van tanden en tandvlees. Overleg met uw tandarts welke methode voor u geschikt is.

Tanden bleken, wat kost dat?

Wilt u graag uw tanden laten bleken en bent u benieuwd hoeveel tanden bleken kost? Bekijk voor een indicatie van de kosten onze pagina met tarieven. Wilt u meer informatie over deze behandeling? Wij zijn u graag van dienst. Stel uw vraag via onze contactpagina of maak een afspraak.

Online inschrijven

Kies een behandeling

Ik wil graag informatie over Bekijk behandeling

Andere behandelingen

Brug

Een brug laten zetten bij de tandarts: hoe werkt dat eigenlijk precies? Wij leggen het u op deze pagina uit.

Gaatjes

Het is belangrijk om een gaatje in een tand of kies direct te laten behandelen. Lees hieronder meer!

Gebitsprothese

Heeft u een gebitsprothese nodig? Ook daarvoor kunt u terecht bij Tandartspraktijk Van der Lee. 

Gebitsrenovatie

Wilt u een gebitsrenovatie laten uitvoeren? Wij leggen u uit wat deze behandeling inhoudt. 

Tand of kies trekken

Moet er een tand of kies getrokken worden? Wij leggen u uit wat u kunt verwachten. 

Kroon

Een kroon laten plaatsen: wat kost het en hoe werkt het? Wij leggen het u uit!

Orthodontie

Bij Tandartspraktijk Van der Lee kunt u nu ook terecht voor orthodontie. Lees meer. 

Tanden bleken

Laat uw tanden op een veilige manier bij ons bleken. Lees meer over de behandeling.

Tandimplantaten

Ook voor tandimplantaten bent u bij ons aan het juiste adres. Lees meer!

Tandvleesproblemen

Tandvleesproblemen? Het is belangrijk om dit te laten behandelen. Hier vindt u meer informatie.

Wortelkanaalbehandeling

Veel mensen zien op tegen een wortelkanaalbehandeling. Onze angsttandarts begeleidt u.