Gebitsrenovatie

Is uw gebit niet meer in goede staat? Dan kan het soms zijn dat een kleine ingreep niet meer voldoende is en dat een gebitsrenovatie nodig is. In een persoonlijk gesprek met de tandarts overlegt u wat er precies zal moeten gebeuren, alvorens u de behandeling ondergaat. Onderdelen van gebitsrenovatie kunnen kronen, bruggen of een gebitsprothese zijn.


 

Gebitsrenovatie: wat wilt u weten?

 


Wanneer een gebitsrenovatie?

Als uw gebit niet meer in goede staat is, kan het zijn dat er een gebitsrenovatie nodig is. Onder een gebitsrenovatie verstaan we bijvoorbeeld het plaatsen van een kroon of een gebitsprothese. Uw originele tand of kies is in zo'n slechte staat dat het nodig is om deze te vervangen. 

Oorzaak van klachten

Klachten in uw mond zijn altijd vervelend en kunnen leiden tot gaatjes en ontstekingen. Worden de onstekingen zo erg dat de tand of kies niet meer te redden is, dan is het nodig om een gebitsrenovatie te ondergaan. Het is belangrijk dat u uw mondhygiëne goed op peil houdt. Dit kan door goed te poetsen, uw tanden te stoken of te rageren en op te letten wat u eet. Desondanks is het mogelijk dat uw gebit verslechterd, bijvoorbeeld door erfelijke factoren. Het besluit om een gebitsrenovatie te ondergaan gaat niet over een nacht ijs. Vaak gaat hier een langere periode aan vooraf, waarbij het gebit niet goed genoeg verzorgd is. 

Hoe werkt een gebitsrenovatie?

Om een goede gebitsrenovatie te kunnen doen moeten enkele stappen worden doorlopen. Eerst wordt er een grondige diagnose gesteld aan de hand van uw huidige gebit. Er wordt hierbij gekeken naar de mond, maar ook naar het gezicht, de kaakgewrichten en de algemene gezondheid. Vervolgens worden er foto's gemaakt van het gezicht, de mond en de tanden. Dan is het zaak om een afdruk van uw gebit te maken. Dit doen we met een gipsmodel. Aan de hand van de foto's en het gipsmodel wordt vervolgens een behandelplan opgesteld. Dit wordt uiteraard zorgvuldig met u besproken.

Kosten van een gebitsrenovatie?

Heeft u aanhoudende klachten en weet u niet precies wat de mogelijkheden zijn om de klachten te verhelpen? Wellicht is een gebitsrenovatie de oplossing. Uiteraard zijn er kosten verbonden aan de gebitsrenovatie. Bekijk onze pagina met tarieven voor een indicatie van de kosten voor een gebitsrenovatie.

Vind u het een grote stap om naar de tandarts te gaan? Wellicht komt het doordat u bang bent voor de tandarts. Dit zien wij heel vaak. Laat u dan op uw gemak stellen bij Tandartspraktijk van der Lee in Leeuwarden, gespecialiseerd als angsttandarts. Stap over de drempel heen en neem vandaag nog contact met ons op. Wij zullen u zo goed mogelijk helpen.

Online inschrijven

Kies een behandeling

Ik wil graag informatie over Bekijk behandeling

Andere behandelingen

Brug

Een brug laten zetten bij de tandarts: hoe werkt dat eigenlijk precies? Wij leggen het u op deze pagina uit.

Gaatjes

Het is belangrijk om een gaatje in een tand of kies direct te laten behandelen. Lees hieronder meer!

Gebitsprothese

Heeft u een gebitsprothese nodig? Ook daarvoor kunt u terecht bij Tandartspraktijk Van der Lee. 

Gebitsrenovatie

Wilt u een gebitsrenovatie laten uitvoeren? Wij leggen u uit wat deze behandeling inhoudt. 

Tand of kies trekken

Moet er een tand of kies getrokken worden? Wij leggen u uit wat u kunt verwachten. 

Kroon

Een kroon laten plaatsen: wat kost het en hoe werkt het? Wij leggen het u uit!

Orthodontie

Bij Tandartspraktijk Van der Lee kunt u nu ook terecht voor orthodontie. Lees meer. 

Tanden bleken

Laat uw tanden op een veilige manier bij ons bleken. Lees meer over de behandeling.

Tandimplantaten

Ook voor tandimplantaten bent u bij ons aan het juiste adres. Lees meer!

Tandvleesproblemen

Tandvleesproblemen? Het is belangrijk om dit te laten behandelen. Hier vindt u meer informatie.

Wortelkanaalbehandeling

Veel mensen zien op tegen een wortelkanaalbehandeling. Onze angsttandarts begeleidt u.