Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling: voor velen klinkt dit niet als een pretje. Wij zien veel mensen die erg tegen deze behandeling opkijken. Hebt u hier ook last van? Dan kunt u veel baat hebben bij de behandelingen van onze angsttandarts, die u op een rustige manier door de behandeling begeleidt. Maar eerst vraagt u zich misschien af: wat is een wortelkanaalbehandeling precies en wanneer hebt u deze behandeling nodig? Wij leggen het u hieronder uit.

Wanneer heb ik een wortelkanaalbehandeling nodig?

Wanneer hebt u een wortelkanaalbehandeling nodig? Op het moment dat het weefsel in het wortelkanaal ontstoken is of ontstoken is geweest, dan zal er een behandeling moeten plaatsvinden. Uw tanden en kiezen bestaan uit een zichtbaar gedeelte, dat wordt de kroon genoemd. Onder dat gedeelte zitten de wortels, waarin het wortelkanaal te vinden is. In dit kanaal lopen zenuwvezels en kleine bloedvaten. Deze kunnen ontstoken raken.

Bacteriën zijn hier vaak verantwoordelijk voor. Ook een lekkende vulling kan de oorzaak zijn. Een ontstoken wortel van de kies of tand kan veel pijn geven, maar ook een tijd onopgemerkt blijven. Om problemen te voorkomen, is het dus belangrijk dat u regelmatig een controle bij de tandarts inplant. De tandarts kan u dan advies geven of u een wortelkanaalbehandeling nodig hebt of niet.

Wat is een wortelkanaalbehandeling precies?

Deze behandeling heeft als doel om het ontstoken tandweefsel allemaal te verwijderen. Dit kan namelijk niet uit zichzelf genezen. Gelukkig krijgt u tijdens deze procedure een goede verdoving, zodat u deze zonder pijn kunt doorstaan. De tand of kies wordt opengemaakt en daarna kan het ontstoken weefsel verwijderd worden en het kanaal helemaal gereinigd worden. Uiteraard komt er tot slot een vulling in het kanaal en op uw tand of kies, zodat deze weer helemaal gerepareerd is. De tand of kies kan op deze manier weer een lange periode mee.

Wortelkanaalbehandeling kosten

Wilt u graag weten wat de kosten zijn van zo'n behandeling? Bekijk een indicatie in onze tarieven.

Hebt u een wortelkanaalbehandeling nodig? Neem dan contact op met onze praktijk om een afspraak te maken. Onze assistentes staan voor u klaar!

 

 

Online een afspraak maken?

Een afspraak maken kan bij ons gewoon online, eenvoudig en snel. Via de e-mail of het online formulier. Telefonisch kan natuurlijk ook.

 

Als nieuwe patiënt inschrijven?

Wisselen van tandarts? Schrijft u zich bij ons in als nieuwe patiënt. Vul uw gegevens in, wij maken dan uw eerste afspraak.

 

Contact met ons opnemen?

Wilt u graag eerst meer informatie over onze praktijk? Wij staan graag voor u klaar! Neem gerust vandaag nog contact met ons op.