Uw kindertandarts in Leeuwarden

Het is belangrijk om uw kinderen zo vroeg mogelijk te laten wennen aan de tandarts. Daarmee kan u voorkomen dat uw kind op latere leeftijd angst voor de tandarts ontwikkelt. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Bovendien wordt uw kinderen bij de kindertandarts op een leuke manier bijgebracht hoe ze hun gebit schoon en gezond kunnen houden. Deze voorlichting is een zeer belangrijk onderdeel van tandheelkunde bij de jeugd, om te voorkomen dat ze later in hun leven grote problemen krijgen met hun gebit.

Uiteraard kunt u ook samen met uw kinderen terecht bij Tandarts van der Lee in Leeuwarden. Onze preventieassistentes stellen uw kinderen op hun gemak en kunnen verschillende behandelingen ook zelf uitvoeren, waardoor het bezoek aan de kindertandarts vlekkeloos verloopt.

Waarom naar de jeugdtandarts?

Het kan natuurlijk zo zijn dat uw kinderen al bang zijn voor de tandarts. In dat geval is het natuurlijk nog belangrijker om naar een oplossing te zoeken die ervoor zorgt dat ze met vertrouwen naar de tandarts kunnen gaan. De behandeling samen met onze preventieassistentes starten, is daarom dan vaak ook een goed idee. Ze worden hierdoor op hun gemak gesteld en zullen het daardoor minder erg vinden om naar de tandarts te gaan.

Wat doen onze preventieassistentes?

De preventieassistentes ondersteunen de kindertandarts, niet alleen bij de voorbereiding van een behandeling, maar ook bij de uitvoering en afronding ervan. U kunt bijvoorbeeld denken aan kindertandheelkundige taken als het onderzoeken van het tandvlees, verwijderen van tandsteen, polijsten van tanden en kiezen en het aanbrengen van fluoride.

Daarnaast is een van de belangrijkste taken van de preventieassistente, helemaal wanneer u met uw kinderen naar de tandarts gaat, voorlichting geven. Zij kunnen precies vertellen wat u en uw kinderen moeten doen om hun gebit schoon en gezond te houden. Voorlichting is natuurlijk een essentieel onderdeel van een goede jeugdtandarts, zodat uw kinderen problemen met hun gebit kunnen voorkomen.

 

Online een afspraak maken?

Een afspraak maken kan bij ons gewoon online, eenvoudig en snel. Via de e-mail of het online formulier. Telefonisch kan natuurlijk ook.

 

Als nieuwe patiënt inschrijven?

Wisselen van tandarts? Schrijft u zich bij ons in als nieuwe patiënt. Vul uw gegevens in, wij maken dan uw eerste afspraak.

 

Contact met ons opnemen?

Wilt u graag eerst meer informatie over onze praktijk? Wij staan graag voor u klaar! Neem gerust vandaag nog contact met ons op.