Uw kindertandarts in Leeuwarden

Op zoek naar een kindertandarts voor uw kinderen? Dan bent u bij Tandartspraktijk van der Lee aan het juiste adres! Onze kindertandarts is gespecialiseerd in diverse soorten behandelingen voor uw kinderen. Op onze website vindt u de meest voorkomende behandelingen. Heeft u een andere vraag over de kindertandarts? Neem in dat geval gerust contact met ons op

Ik wil graag informatie over Bekijk behandeling
Een schoon én gezond kindergebit

Het is belangrijk om uw kinderen zo vroeg mogelijk te laten wennen aan de tandarts. Daarmee kan u voorkomen dat uw kind op latere leeftijd angst voor de tandarts ontwikkelt. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Bovendien wordt uw kinderen bij de kindertandarts op een leuke manier bijgebracht hoe ze hun gebit schoon en gezond kunnen houden. Deze voorlichting is een zeer belangrijk onderdeel van tandheelkunde bij de jeugd, om te voorkomen dat ze later in hun leven grote problemen krijgen met hun gebit.

Uiteraard kunt u ook samen met uw kinderen terecht bij Tandarts van der Lee in Leeuwarden. Onze preventieassistentes stellen uw kinderen op hun gemak en kunnen verschillende behandelingen ook zelf uitvoeren, waardoor het bezoek aan de kindertandarts vlekkeloos verloopt.

  Schrijf uw kind(eren) direct in  

Waarom naar de kindertandarts?

Het kan natuurlijk zo zijn dat uw kinderen al bang zijn voor de tandarts. In dat geval is het nog belangrijker om naar een oplossing te zoeken die ervoor zorgt dat ze met vertrouwen naar de tandarts kunnen gaan. De behandeling samen met onze preventieassistentes starten, is daarom dan vaak ook een goed idee. Ze worden hierdoor op hun gemak gesteld en zullen het daardoor minder erg vinden om naar de kindertandarts te gaan. Maar ook ouders kunnen ervoor zorgen dat angst en stress voorkomen worden, namelijk met 'positieve taalgebruik'. Wilt u weten hoe u uw kind hiermee kan helpen? U leest het hier

Wat doen onze preventieassistentes?

De preventieassistentes ondersteunen de kindertandarts, niet alleen bij de voorbereiding van een behandeling, maar ook bij de uitvoering en afronding ervan. U kunt bijvoorbeeld denken aan kindertandheelkundige taken als het onderzoeken van het tandvlees, verwijderen van tandsteen, polijsten van tanden en kiezen en het aanbrengen van fluoride.

Daarnaast is een van de belangrijkste taken van de preventieassistente, helemaal wanneer u met uw kinderen naar de tandarts gaat, voorlichting geven. Zij kunnen precies vertellen wat u en uw kinderen moeten doen om hun gebit schoon en gezond te houden. Voorlichting is natuurlijk een essentieel onderdeel van een goede jeugdtandarts, zodat uw kinderen problemen met hun gebit kunnen voorkomen.

Onze behandelingen voor kinderen

Tanden poetsen

Hoe u de tanden van uw kind op de juiste manier gezond houdt? Wij leggen het aan u uit.

Sealen

Met sealen worden de kiezen van uw kind goed beschermd. Lees hier meer.

Orthodontie

Heeft uw kind een beugel nodig? Lees alles over orthodontie bij kinderen. 

OMFT

Oro-myofunctionele therapie helpt uw kind om de mondspieren goed te gebruiken. Lees meer over deze behandeling. 

Doorkomende tandjes

Wij vertellen u alles wat u moet weten over doorkomende tandjes. Lees meer!

Gaatjes

Wij vertellen u alles over de behandeling van gaatjes bij kinderen én hoe u deze in de toekomst kunt voorkomen.

Tanden wisselen

Tanden wisselen is een spannende gebeurtenis. Lees hier alles over de wisselfase van uw kind.