Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag gesloten
Gesloten
 • Maandag
  08:00 - 16:30
 • Dinsdag
  08:00 - 16:30
 • Woensdag
  08:00 - 16:30
 • Donderdag
  08:00 - 16:30
 • Vrijdag
  08:00 - 16:30
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartsen bij Tandarts van der Lee

Weekend tandarts Leeuwarden

Over het algemeen komen veel van onze patiënten bij ons in de praktijk met een vooraf gemaakte afspraak. Er zijn echter momenten dat u op een kortere termijn een tandarts nodig hebt, bijvoorbeeld als u op zaterdag of zondag acuut tandzorg nodig hebt. Daar is de weekend tandarts voor.

Let op: De spoeddienstregeling in regio Leeuwarden en omstreken is gewijzigd per 1-11-2023. Dental365 is nu de spoedtandarts tijdens avonduren en in het weekend en te bereiken via +31 (0) 85-0189430. Hieronder leest u meer informatie.

Pijnklachten en Spoedgevallen

Buiten onze reguliere openingstijden, in het weekend (zaterdag en zondag) en tijdens de officiële vrije dagen, feest- en vakantiedagen en schoolvakanties, werken wij voor de spoedgevallendienst samen met Dental365 Spoed Tandarts Leeuwarden.

Voor alle pijnklachten en/of spoedgevallen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag kunt u zich wenden tot Dental365 Leeuwarden op tel: +31 (0) 85-0189430

Dental365 Spoed
Dental365 Spoed Tandarts Leeuwarden
Adres: Havingastate, 8925 AZ Leeuwarden
Telefoon spoedgevallendienst Leeuwarden: +31 (0) 85-0189430

Dental365 heeft naast de vestiging in Leeuwarden, ook vestigingen in Rotterdam, Breda, Gouda, Dordrecht, Den Haag, Amsterdam, Ede, Deventer, Apeldoorn, Zeeland en Sneek. Mocht een andere locatie u op dat moment beter uitkomen, dan kunt u aan de telefoon uw voorkeur aangeven. Dental365 kan dan, mits mogelijk, samen met u kijken welke locatie voor u de meest geschikte is. Voor meer informatie over de spoeddienst kunt u ook kijken op de website Dental365.nl

Zaken om rekening mee te houden

Aantal zaken waar u ook rekening mee dient te houden, voordat u belt naar Dental365 Spoed Tandarts Leeuwarden:

Wat mee te nemen

 • Bij het bellen: houdt uw BSN (of van de persoon voor wie u een afspraak wilt maken) altijd bij de hand. Dental365 heeft dit nodig om een afspraak in te kunnen plannen.
 • U (of de persoon om wie het gaat) dient het verzekeringspasje en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.
 • U dient uw consult en/of spoedbehandeling bij Dental365 direct te voldoen middels pin of creditcard. U kunt niet contant betalen.

Kosten en vergoedingen

 • De kosten van een spoedbehandeling zijn gelijk aan de kosten van een reguliere tandheelkundige behandeling. Deze kosten worden door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) bepaald en worden ieder jaar herzien.
 • Er kunnen wettelijk vastgestelde toeslagen gelden i.v.m. de avond-, nacht-, weekenddiensten en tijdens de erkende feest- en vakantiedagen. Informeer hiernaar als u belt.
 • U ontvangt altijd een nota van Dental365.
 • Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft, kunt u uw nota achteraf declareren bij uw zorgverzekeraar. Voor informatie over de vergoedingen vanuit uw aanvullende verzekering, dient u uw eigen zorgverzekeraar te raadplegen.
 • Kinderen tot 18 jaar die met spoed een tandarts nodig hebben, kunnen de kosten deels of geheel vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Informeer indien mogelijk wel bij uw verzekeraar welke behandelingen en kosten vanuit de basisverzekering voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed.

Tot slot

 • Dental365 heeft geen patiëntendossier van u en kan dit ook niet inzien. Daarom zal Dental365 zich beperken tot het bieden van eerste hulp. Voor een eventuele vervolgbehandeling wordt u, zoals gebruikelijk, altijd terugverwezen naar uw eigen tandarts.
 • Nadat u bij Dental365 een afspraak heeft gemaakt, ontvangt u per SMS en per e-mail de bevestiging. In deze bevestiging treft u ook de link naar het online anamneseformulier aan. Dit formulier dient u vooraf, voordat u naar uw afspraak gaat, online in te vullen en te versturen. Indien u een vaste tandarts heeft, vergeet u dan niet deze gegevens op het formulier correct in te vullen. Zonder de gegevens van uw tandarts kan Dental365 uw behandelverslag en de eventuele röntgenfoto’s niet naar uw tandarts sturen.
 • Houdt u er aub rekening mee dat uw afspraaktijd bij Dental365 altijd een richttijd is! Dental365 Leeuwarden is géén reguliere tandartspraktijk maar een spoed tandartspraktijk. U wordt verzocht op tijd te komen en er wordt altijd getracht u op tijd te helpen. Doorgaans lukt dit ook goed. Toch kunt u te maken krijgen met uitloop en langere wachttijden omdat vooraf nooit ingeschat kan worden hoe lang een spoedafspraak per patiënt kan duren. Tevens hebben sommige spoedafspraken altijd voorrang. Hierdoor kan het ook voorkomen dat u helaas langer dient te wachten. Dit is bijvoorbeeld in geval van acute zorg, trauma’s en spoed bij kinderen.

Annuleren van uw spoedafspraak altijd telefonisch via het bovenstaande telefoonnummer van Dental365 Leeuwarden. Conform landelijke richtlijnen brengt Dental365 voor een niet nagekomen afspraak de kosten in rekening: Code C90 “Niet nagekomen afspraak”. Deze kosten vallen niet onder de dekking van uw (aanvullende) zorgverzekering en moet u dus altijd zelf betalen.

Wat moet u doen?

Wat moet u nu precies doen om contact te krijgen met de dienstdoende weekend tandarts in Leeuwarden als u bij Tandartspraktijk van der Lee bent ingeschreven? Neem contact op met de spoeddienst van Dental365 via 085-0189430. Houd pen en papier bij de hand, zodat u de benodigde gegevens die u aan de telefoon krijgt, direct kunt noteren. Aan de telefoon zal u doorverwezen worden naar de tandarts die op dat moment voor u klaarstaat.

Het kan gebeuren dat u in het weekend niet door uw vertrouwde tandarts kan worden geholpen. U bent bij de vervangende weekend tandarts uiteraard in veilige handen. Vergeet niet om, in het geval u wordt doorverwezen naar een andere dienstdoende tandarts, uw verzekeringspapieren, identiteitsbewijs en geld mee te nemen.

Wanneer naar de weekend tandarts?

Uiteraard is een bezoek aan de tandarts in het weekend alleen mogelijk wanneer u last hebt van klachten die niet tot de eerstvolgende werkdag kunnen wachten. Dit gaat om spontane en onhoudbare pijn in tanden of kiezen of wanneer er een ongeval heeft plaatsgevonden waarbij schade aan het gebit is ontstaan. Ook kan het zijn dat u nabloedingen of napijn heeft van een eerder uitgevoerde procedure. In dat geval kunt u tevens contact opnemen met de weekend tandarts.

Een uitgevallen vulling, een losse (nood)kroon of brug valt niet onder de spoedgevallen. Daarvoor is het handiger dat u de eerstvolgende werkdag een bezoek brengt aan onze praktijk of contact met ons opneemt. Daar hebben wij uw complete dossier en kunnen wij u het beste van dienst zijn.

Schrijf u gemakkelijk in

Op zoek naar een tandarts voor uw (half)jaarlijkse controle? Schrijf u gemakkelijk in via het online inschrijfformulier.