Een brug laten zetten

Een brug laten zetten bij de tandarts: hoe werkt dat eigenlijk precies en misschien belangrijker nog: wat zijn de kosten? Wij leggen het u op deze pagina uit.

U heeft een brug nodig?

Hebt u een brug nodig, dan zult u deze bij de tandarts moeten laten zetten. Maar wanneer voeren we deze ingreep eigenlijk uit? Heel simpel: op het moment dat er in uw gebit één of meerdere tanden of kiezen ontbreken plaatsen we een brug. Dit is vaak een rijtje van twee of meer vervangende tanden, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Hebt u maar één tand die vervangen moet worden? Dan krijgt u van ons een kroon. Kortom, een brug is eigenlijk hetzelfde principe als een kroon, maar dan voor meerdere tanden of kiezen. Vaak bestaat de combinatie uit twee pijlers, met een ruimte in het midden waar de ontbrekende tand gezeten heeft. Dit kan voorkomen dat uw tanden of kiezen scheef gaan staan of uit zullen groeien.

Kosten brug tandarts

We kunnen ons voorstellen dat u graag wilt weten wat de kosten van een brug bij de tandarts zijn. Ondanks dat we uiteraard moeten kijken naar uw specifieke situatie, kunt u op deze pagina kijken naar onze tarieven, zodat u een indicatie krijgt wat een brug kost. Hebt u een tandartsverzekering? Kijk dan in uw polis of het plaatsen van een brug wordt vergoed.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling hangt af van het type brug of kroon dat er bij u geplaatst wordt. Bij de reguliere porseleinen kroon zal u altijd terug moeten komen voor een tweede afspraak. De vervangende tanden moeten namelijk gemaakt worden in het tandtechnisch laboratorium. Over het algemeen kunt u bij het plaatsen van een brug het volgende stappenplan verwachten:

  1. Afslijpen van tand of kies
  2. Afdruk van uw kaak
  3. Beetregistratie met wasplaatje
  4. Kleur van de kroon bepalen
  5. Terugkomst om kroon vast te zetten


We kunnen tegenwoordig echter ook werken met de CEREC kroon, die in één afspraak kan worden geplaatst. Overleg met onze tandarts of dit ook voor u geschikt is!

 

 

Online een afspraak maken?

Een afspraak maken kan bij ons gewoon online, eenvoudig en snel. Via de e-mail of het online formulier. Telefonisch kan natuurlijk ook.

 

Als nieuwe patiënt inschrijven?

Wisselen van tandarts? Schrijft u zich bij ons in als nieuwe patiënt. Vul uw gegevens in, wij maken dan uw eerste afspraak.

 

Contact met ons opnemen?

Wilt u graag eerst meer informatie over onze praktijk? Wij staan graag voor u klaar! Neem gerust vandaag nog contact met ons op.