Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag gesloten
Gesloten
 • Maandag
  08:00 - 16:30
 • Dinsdag
  08:00 - 16:30
 • Woensdag
  08:00 - 16:30
 • Donderdag
  08:00 - 16:30
 • Vrijdag
  08:00 - 16:30
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartspraktijk van der Lee Leeuwarden

Slaapapneu

Tandartspraktijk van der Lee helpt u niet alleen met uw mondgezondheid, maar kan u bijvoorbeeld ook adviseren over de aandoening slaapapneu.

Wat is slaapapneu?

Slaapapneu is een aandoening waarbij tijdens de slaap de ademhaling stokt. Vaak gaat dit gepaard met hevig snurken en in sommige gevallen zelfs spiertrekkingen. Degene die lijdt aan deze aandoening heeft dit zelf niet eens altijd door. Over het algemeen is het de partner die door het snurken wakker blijft en een vermoeden krijgt dat er iets aan de hand is.

Wat zijn slaapapneu symptomen?

Vaak is het voor een persoon die aan deze aandoening leidt, zelf moeilijk te constateren wat er aan de hand is. De meeste slaapapneu symptomen zijn namelijk ook toe te schrijven aan andere oorzaken, zoals overspannenheid. Voorbeelden van enkele symptomen zijn: overdag erg vermoeid zijn, moeite hebben met concentreren, prikkelbaar zijn en ’s nachts onrustig slapen en hevig snurken.

Samenwerking NSI

Heeft u zelf het vermoeden dat u aan deze aandoening lijdt? Dan kunnen wij u geruststellen: er is in ieder geval iets aan te doen. Het is ook belangrijk dat dit gebeurt. Niet alleen voor uw nachtrust, maar ook zeker voor uw gezondheid. Tandartspraktijk van der Lee werkt daarom samen met het NSI, het Nederlands Slaap Instituut en de Apneuvereniging

Het grote voordeel van het NSI is dat u namelijk in het comfort van uw eigen huis onderzocht wordt. Daar vindt de slaapapneu-test plaats. Daarmee kunt u zien waar u precies last van heeft. Wordt het door het NSI bevestigd dat u daadwerkelijk aan deze aandoening lijdt, dan kunt u een anti-snurkbeugel aangemeten krijgen, ook wel een mra-beugel genoemd. Ook zijn er voor de hevigere vormen van de aandoening slaapapneu-maskers mogelijk. Deze oplossingen zullen uw nachtrust en die van uw partner behoorlijk verbeteren.

Neem contact met ons op

Kortom, hebt u het vermoeden dat u leidt aan slaapapneu? Ook dan kunt u terecht bij uw vertrouwde Tandartspraktijk van der Lee. Neem contact op met onze praktijk voor meer informatie.