Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag gesloten
Gesloten
 • Maandag
  08:00 - 16:30
 • Dinsdag
  08:00 - 16:30
 • Woensdag
  08:00 - 16:30
 • Donderdag
  08:00 - 16:30
 • Vrijdag
  08:00 - 16:30
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartspraktijk van der Lee Leeuwarden

Snurkbeugel

Bent u een hevige snurker, met name als u op uw rug slaapt? En hebt u er niet alleen zelf last van, doordat u overdag vermoeid of prikkelbaar bent, maar wilt u ook uw partner een goede nachtrust gunnen? Dan kunnen wij een anti snurkbeugel aanraden, ook wel een MRA-beugel genoemd.

Hoe werkt een anti snurkbeugel?

Snurken gebeurt in verschillende mate en kan diverse oorzaken hebben. Ademt u 's nachts door uw mond en ligt u regelmatig op uw rug, dan kan de tong in uw keel zakken. Door een mondstuk zoals een anti snurkbeugel te gebruiken, wordt de onderkaak iets naar voren geduwt. De druk die er op de onderkaak wordt uitgeoefend, zorgt ervoor dat de tongspieren zich niet zodanig ontspannen dat de tong achterin de mond zakt. Hierdoor is er meer ruimte voor uw luchtwegen om vrijuit te kunnen ademen en het snurken te stoppen. 

Wanneer heb ik een anti snurkbeugel nodig? 

Een anti snurkbeugel is een uitkomst als u 's nachts hevig snurkt en u daar last van heeft. U kunt bijvoorbeeld overdag extreem vermoeid zijn of last hebben van concentratieproblemen. Daarnaast kan het problemen opleveren met uw partner, doordat uw partner ook geen fijne nachtrust heeft. Door een anti snurkbeugel te gebruiken, komt er meer ruimte vrij voor uw luchtwegen, waardoor de trillingen die snurken veroorzaken minder worden. 

Hoe wordt een anti snurkbeugel aangemeten?

Voor het aanmeten van een anti snurkbeugel werken we bij Tandartspraktijk van der Lee samen met het NSI: het Nederlands Slaap Instituut. Hier wordt u onderzocht en na het onderzoek kunnen zij u van uw snurken afhelpen. Kijk ook eens op de website van de speciale patiëntenvereniging voor slaapapneu, de Apneuvereniging

Wat kost een anti snurkbeugel?

Een anti snurkbeugel is een op maat gemaakte beugel. De kosten van een anti snurkbeugel zitten met name in het aanmeten van de beugel en de controle achteraf. Kijk voor een indicatie van de kosten voor een anti snurkbeugel op onze pagina met tarieven.

Meer weten over de anti snurkbeugel

Wilt u weten of de snurkbeugel iets voor u is of hebt u vragen over de procedure? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag bij het verkrijgen van een anti snurkbeugel!