Een CEREC kroon: de voordelen

  Het is voor velen een grote drempel om te laten doen: het plaatsen van een kroon. U moet vaak meerdere keren terugkomen bij de tandarts voordat de ingreep helemaal afgerond kan worden. Gelukkig heeft de techniek ook op dit gebied niet stilgestaan en kunt u tegenwoordig profiteren van de voordelen van de CEREC kroon.

  Wat zijn CEREC 3D kronen?

  Een CEREC kroon wordt gemaakt met behulp van het computersysteem CEREC 3D. Allereerst wordt er door het systeem een scan van uw mond gemaakt. Dit heeft als groot voordeel dat er geen afdruk van uw kaak meer gemaakt hoeft te worden door te "happen". De scan wordt naar de computer gestuurd, die er een 3D-weergave van maakt. Zo kunt u en uw tandarts precies zien waar de brug of kroon moet komen. Digitaal kan de tandarts dan een weergave maken hoe de vervangende tanden eruit moeten komen te zien. De situatie die de tandarts in het systeem schetst, kan direct door het apparaat worden gemaakt. Dat betekent dat de CEREC kroon vaak binnen een half uur klaar is en nog dezelfde dag kan worden geplaatst en vastgezet.

  Dat is dus het grote voordeel van CEREC kronen: dezelfde dag nog loopt u de praktijk weer uit met een nieuwe brug of kroon. Uiteraard moet ook bij dit type kroon uw tanden worden geslepen, zodat de kronen goed blijven zitten. Langdurige studies hebben aangetoond dat de kwaliteit van deze kronen net zo goed is als reguliere kronen.

  Het CAD/CAM-systeem

  CEREC 3D werkt met een CAD/CAM-systeem. De afkorting van dit systeem is Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing. Dat houdt dus in dat uw kroon of brug helemaal met de computer wordt ontworpen en gemaakt. Kortom, helemaal speciaal voor u op maat gemaakt! Wilt u weten wat de kosten zijn van een kroon of brug met behulp van dit CAD/CAM-systeem? Neem dan contact op met onze praktijk.

   

   

  Online een afspraak maken?

  Een afspraak maken kan bij ons gewoon online, eenvoudig en snel. Via de e-mail of het online formulier. Telefonisch kan natuurlijk ook.

   

  Als nieuwe patiënt inschrijven?

  Wisselen van tandarts? Schrijft u zich bij ons in als nieuwe patiënt. Vul uw gegevens in, wij maken dan uw eerste afspraak.

   

  Contact met ons opnemen?

  Wilt u graag eerst meer informatie over onze praktijk? Wij staan graag voor u klaar! Neem gerust vandaag nog contact met ons op.