Inlays en onlays

  Bij Tandartspraktijk van der Lee in Leeuwarden kunt u ook terecht voor inlays en onlays. Dit is een inlegvulling die precies zo gevormd is dat hij in uw tand of kies past. Deze methode wordt gebruikt voor tanden die beschadigd zijn door bijvoorbeeld gaatjes, maar die niet vervangen hoeven te worden door een volledige kroon. Bij een kroon moet er namelijk veel tand worden weggeslepen. En een ouderwetse vulling kan een tand of kies vaak nogal instabiel maken. Daarom wordt er tegenwoordig vaak gekozen voor inlays. Deze vullen een kleiner gedeelte van de tand of kies, waarbij een onlay over de kies heen ligt en dus een iets groter oppervlakte opvult.

  Wel is de manier van produceren hetzelfde als bij een kroon: er wordt een afdruk gemaakt van uw tand en de inlay wordt door een tandtechnicus gemaakt. Dat betekent dat u een tijdelijke noodvulling krijgt en enkele dagen later terug moet komen om de inlays geplaatst te krijgen.

  Inlays ook met CEREC 3D

  Ze kunnen echter ook geplaatst worden met behulp van de CEREC methode. Met deze methode maken we een scan van uw gebit, die via het 3D-computersysteem verwerkt wordt. De inlays worden dan direct geslepen en zijn dezelfde dag nog klaar om geplaatst te worden. Dat scheelt u tijd en zorgt ervoor dat u niet voor een tweede afspraak terug hoeft te komen. Neem contact op met onze praktijk om erachter te komen of deze methode ook voor u van toepassing is.

  Inlays tandarts

  Hebt u inlays van de tandarts nodig en wilt u weten wat de kosten zijn die hieraan zijn verbonden? Bekijkt u dan onze pagina met tarieven. Daar staan de kosten netjes voor u op een rijtje. Omdat het echter vaak per persoon verschilt welke zorg er precies nodig is, adviseren wij u om te overleggen met de tandarts welke inlays u precies nodig hebt.

   

   

  Online een afspraak maken?

  Een afspraak maken kan bij ons gewoon online, eenvoudig en snel. Via de e-mail of het online formulier. Telefonisch kan natuurlijk ook.

   

  Als nieuwe patiënt inschrijven?

  Wisselen van tandarts? Schrijft u zich bij ons in als nieuwe patiënt. Vul uw gegevens in, wij maken dan uw eerste afspraak.

   

  Contact met ons opnemen?

  Wilt u graag eerst meer informatie over onze praktijk? Wij staan graag voor u klaar! Neem gerust vandaag nog contact met ons op.