Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag gesloten
Gesloten
 • Maandag
  08:00 - 16:30
 • Dinsdag
  08:00 - 16:30
 • Woensdag
  08:00 - 16:30
 • Donderdag
  08:00 - 16:30
 • Vrijdag
  08:00 - 16:30
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartspraktijk van der Lee Leeuwarden

Gebitsbeschermers voor sport

Geplaatst op 23 februari 2022

Sporten is leuk, maar niet geheel zonder risico’s. Vooral bij contactsporten zoals hockey, rugby en vechtsporten, heeft je gebit kans om schade op te lopen. Daarom kan het verstandig zijn om een gebitsbeschermer aan te schaffen, ook wel bekend als een bitje. Er zijn verschillende winkels die voorgevormde bitjes aanbieden, maar voor optimale bescherming is het raadzaam om een gebitsbeschermer op maat te laten maken. Met een gebitsbeschermer op maat weet u zeker dat het bitje comfortabel zit en goed uw tanden beschermt. Door het dragen zal het bitje gaan slijten, hierdoor is het belangrijk dat deze op tijd wordt vervangen om de beste bescherming te bieden.

Gebitsbeschermers verplicht

Bij sommige sporten wordt het dragen van een gebitsbeschermer verplicht gesteld. Zo is bepaald door de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) dat sinds 2015 het verplicht is om een gebitsbeschermer te dragen tijdens het hockeyen. Dit geldt voor alle spelers in elke klasse. Op deze manier wordt het gebit beschermd tegen eventuele schade. In andere sporten is een gebitsbeschermer lang niet altijd verplicht, maar is het wel aan te raden een in te doen.

Ook een gebitsbeschermer?

Speelt u, of uw kind, hockey of een andere sport en bent u geïnteresseerd in een gebitsbeschermer? Neem dan contact op met Tandartspraktijk van der Lee. Wij adviseren u hier graag over en kunnen uiteraard een op maat gemaakt bitje vervaardigen dat goede bescherming biedt.

Blog Wat is het verschil tussen de tandarts en de mondhygiënist?

Het verschil tussen de tandarts en de mondhygiënist

16 mei 2024
De tandarts en mondhygiënist: je ziet ze beide door de tandartspraktijk lopen. Maar wat is nou het verschil tussen de twee? We leggen het aan u uit.
Blog hoe vaak moet u naar de tandarts?

Hoe vaak moet u naar de tandarts?

15 mei 2024
Een bezoek aan de tandarts en mondhygiënist is onmisbaar om uw gebit sterk en gezond te houden. Maar hoe vaak moet u naar de tandarts?

Tandhalzen opvullen

11 april 2024
Gevoelige tandhalzen kunnen een vervelend gevoel veroorzaken. Soms trekt dit vanzelf weg, soms is een behandeling nodig. Hier leest u meer over het opvullen van tandhalzen