Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag gesloten
Gesloten
 • Maandag
  08:00 - 16:30
 • Dinsdag
  08:00 - 16:30
 • Woensdag
  08:00 - 16:30
 • Donderdag
  08:00 - 16:30
 • Vrijdag
  08:00 - 16:30
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartspraktijk van der Lee Leeuwarden

Gebitsbeschermers voor sport

Geplaatst op 23 februari 2022

Sporten is leuk, maar niet geheel zonder risico’s. Vooral bij contactsporten zoals hockey, rugby en vechtsporten, heeft je gebit kans om schade op te lopen. Daarom kan het verstandig zijn om een gebitsbeschermer aan te schaffen, ook wel bekend als een bitje. Er zijn verschillende winkels die voorgevormde bitjes aanbieden, maar voor optimale bescherming is het raadzaam om een gebitsbeschermer op maat te laten maken. Met een gebitsbeschermer op maat weet u zeker dat het bitje comfortabel zit en goed uw tanden beschermt. Door het dragen zal het bitje gaan slijten, hierdoor is het belangrijk dat deze op tijd wordt vervangen om de beste bescherming te bieden.

Gebitsbeschermers verplicht

Bij sommige sporten wordt het dragen van een gebitsbeschermer verplicht gesteld. Zo is bepaald door de Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) dat sinds 2015 het verplicht is om een gebitsbeschermer te dragen tijdens het hockeyen. Dit geldt voor alle spelers in elke klasse. Op deze manier wordt het gebit beschermd tegen eventuele schade. In andere sporten is een gebitsbeschermer lang niet altijd verplicht, maar is het wel aan te raden een in te doen.

Ook een gebitsbeschermer?

Speelt u, of uw kind, hockey of een andere sport en bent u geïnteresseerd in een gebitsbeschermer? Neem dan contact op met Tandartspraktijk van der Lee. Wij adviseren u hier graag over en kunnen uiteraard een op maat gemaakt bitje vervaardigen dat goede bescherming biedt.

Wat te doen bij een kaakgewrichtonsteking Tandartspraktijk van der Lee

Last van kaakgewrichtontsteking?

10 juli 2023
Een kaakgewrichtontsteking is vaak niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Lees hier meer over de oorzaak, symptomen en hoe je de pijn kunt verzachten.
Houd je gebit stralend met tanden ragen en tanden stoken bij Tandartspraktijk van der Lee

Houd uw gebit stralend met tanden ragen en tanden stoken

16 mei 2023
Door uw tanden regelmatig te stoken of ragen, zorgt u ervoor dat uw gebit stralend en gezond blijft. Lees hier alle voordelen!
Het belang van genoeg water drinken voor uw gebit bij Tandartspraktijk van der Lee

Het belang van genoeg water drinken

09 april 2023
Voldoende water drinken is belangrijk voor de gezondheid van uw gebit. Lees hier wat deze voordelen zijn!