Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag open
08:00 - 16:30
 • Maandag
  08:00 - 16:30
 • Dinsdag
  08:00 - 16:30
 • Woensdag
  08:00 - 16:30
 • Donderdag
  08:00 - 16:30
 • Vrijdag
  08:00 - 16:30
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartspraktijk van der Lee Leeuwarden

Het belang van genoeg water drinken voor uw gebit

Geplaatst op 9 april 2023

Naast goed tandenpoetsen is het belangrijk om te letten op uw eet- en drinkpatroon. Probeer de inname van suikers en koolhydraten te beperken, door bijvoorbeeld water te drinken in plaats van frisdrank. In dit artikel bespreken we het belang van genoeg water drinken voor de gezondheid van uw gebit.

De voordelen van water drinken

Het drinken van voldoende water is belangrijk voor de algemene gezondheid, inclusief de gezondheid van uw gebit. Hier zijn een paar redenen waarom voldoende water drinken gunstig kan zijn voor uw mondgezondheid:

 • Water drinken helpt bij het handhaven van de juiste hydratatie van het lichaam, inclusief de productie van speeksel. Speeksel speelt een essentiële rol in de mondgezondheid, omdat het helpt bij het neutraliseren van zuren die tandbederf kunnen veroorzaken.
 • Door water te drinken voorkomt u uitdroging. Uitdroging kan leiden tot verminderde speekselproductie. Als uw mond droog is, kunnen bacteriën en tandplak zich gemakkelijker vermenigvuldigen. Dit vergroot het risico op tandbederf, tandvleesaandoeningen en een slechte adem. Voldoende water drinken helpt om uitdroging te voorkomen en de speekselproductie op peil te houden.
 • Het drinken van water tijdens en na de maaltijd kan helpen bij het wegspoelen van voedseldeeltjes die tussen uw tanden en kiezen zijn blijven zitten. Hierdoor wordt het risico op tandbederf en tandvleesaandoeningen verminderd.
 • Het vervangen van suikerhoudende dranken zoals frisdrank en vruchtensap door water kan gunstig zijn voor uw gebit. Suikerhoudende dranken bevatten veel suiker en zuren die tandbederf kunnen veroorzaken. Door voldoende water te drinken, vermindert u de blootstelling van uw tanden aan deze schadelijke stoffen.

Alleen water drinken is niet genoeg

Hoewel water drinken belangrijk is voor een goede mondgezondheid, is het ook van belang om een goede mondhygiëne te handhaven. Dit doet u door regelmatig te poetsen, flossen en een tandarts te bezoeken voor controle en reiniging. Is het weer tijd voor een controle? Maak dan online een afspraak.

bang voor de tandarts - van der lee

Bang voor de tandarts? Zo maakt u een bezoek minder eng!

08 juli 2024
Bent u ook bang voor de tandarts? Weet dat u niet de enige bent en ontdek wat u hieraan kunt doen! ✓Tips & Tricks ✓Oorzaken
Blog Wat is het verschil tussen de tandarts en de mondhygiënist?

Het verschil tussen de tandarts en de mondhygiënist

16 mei 2024
De tandarts en mondhygiënist: je ziet ze beide door de tandartspraktijk lopen. Maar wat is nou het verschil tussen de twee? We leggen het aan u uit.
Blog hoe vaak moet u naar de tandarts?

Hoe vaak moet u naar de tandarts?

15 mei 2024
Een bezoek aan de tandarts en mondhygiënist is onmisbaar om uw gebit sterk en gezond te houden. Maar hoe vaak moet u naar de tandarts?