Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag gesloten
Gesloten
 • Maandag
  08:00 - 16:30
 • Dinsdag
  08:00 - 16:30
 • Woensdag
  08:00 - 16:30
 • Donderdag
  08:00 - 16:30
 • Vrijdag
  08:00 - 16:30
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartspraktijk van der Lee Leeuwarden

Hoe vaak gaat u naar de tandarts?

Het is weer zo ver, u wordt opgeroepen voor een bezoek aan de tandarts. Deze periodieke controle is een belangrijk moment om de staat van uw gebit te controleren. Zo kunnen gaatjes bijvoorbeeld vroegtijdig worden ontdekt, waardoor deze sneller behandeld kunnen worden. Maar hoe vaak moet u dan naar de tandarts gaan voor controle? Dat leest u verder in dit artikel.

Hoe vaak moet u een bezoek aan de tandarts brengen?

De frequentie waarin een tandarts u oproept om langs te komen voor controle kan per tandartspraktijk verschillen. Over het algemeen wordt gesteld dat minstens één controle per jaar noodzakelijk is om het gebit te controleren. Bij Tandartspraktijk van der Lee roepen we onze patiënten elke negen maanden op voor een periodieke controle.

Deze controles spelen een belangrijke rol om vroegtijdige tekenen van tandheelkundige problemen op te sporen en te behandelen voordat ze ernstiger worden. Tijdens deze afspraken zal de tandarts uw gebit controleren op gaatjes, tandsteen verwijderen, tandvlees inspecteren op ontstekingen en indien nodig röntgenfoto’s maken om verborgen problemen op te sporen. Door regelmatige tandartsbezoeken kunnen veel tandheelkundige problemen worden voorkomen of vroegtijdig worden behandeld, waardoor u mogelijke pijn en kosten in de toekomst bespaart.

Hoe vaak moet u naar de mondhygiënist?

Naast periodieke tandartsbezoeken is het ook belangrijk om een bezoek te brengen aan de mondhygiënist. Voor een bezoek aan de mondhygiënist ontvangt u geen periodieke uitnodiging. De tandarts zal bij u aangeven wanneer een bezoek aan de mondhygiënist aan te raden is.

Mondhygiënisten zijn gespecialiseerd in het reinigen en onderhouden van uw tandvlees en gebit. Tijdens uw afspraak zal de mondhygiënist tandplak en tandsteen verwijderen, uw tandvlees controleren op tekenen van ontsteking en u adviseren over de beste manieren om uw mondhygiëne thuis te verbeteren. Door regelmatige bezoeken aan de mondhygiënist kunt u tandvleesaandoeningen zoals gingivitis en parodontitis voorkomen.

Een tandartsbezoek bij Tandartspraktijk van der Lee

Bent u opgeroepen voor uw periodieke controle en wilt u een afspraak inplannen? Een afspraak maakt u eenvoudig online. Bent u nog geen patiënt maar wilt u wel graag bij Tandartspraktijk van der Lee in Leeuwarden terecht? Dan kunt u zich eerst aanmelden via het online inschrijfformulier.

Blog Wat is het verschil tussen de tandarts en de mondhygiënist?

Het verschil tussen de tandarts en de mondhygiënist

16 mei 2024
De tandarts en mondhygiënist: je ziet ze beide door de tandartspraktijk lopen. Maar wat is nou het verschil tussen de twee? We leggen het aan u uit.

Tandhalzen opvullen

11 april 2024
Gevoelige tandhalzen kunnen een vervelend gevoel veroorzaken. Soms trekt dit vanzelf weg, soms is een behandeling nodig. Hier leest u meer over het opvullen van tandhalzen
Blog over fluoride bij de tandarts

Fluoride bij de tandarts

11 april 2024
Fluoride draagt bij aan een gezond en sterk gebit. Meer over de werking van fluoride en de veiligheid ervan leest u in deze blog.