Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag open
08:00 - 16:30
 • Maandag
  08:00 - 16:30
 • Dinsdag
  08:00 - 16:30
 • Woensdag
  08:00 - 16:30
 • Donderdag
  08:00 - 16:30
 • Vrijdag
  08:00 - 16:30
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartspraktijk van der Lee Leeuwarden

Met uw kind naar de tandarts

Geplaatst op 8 januari 2020

Naar de tandarts gaan kan door kinderen als spannend ervaren worden. Bij Tandartspraktijk van der Lee begrijpen we dat. Daarom doen wij er alles aan om uw kind op zijn of haar gemak te stellen, zodat uw kind al op jonge leeftijd gewend raakt aan een tandartsbezoek.

Laat uw kind alvast wennen

Om uw kind alvast bekend te maken met de tandarts, is het aan te raden om uw kind mee te nemen naar uw eigen afspraken. Een mooie leeftijd om hiermee te beginnen is rond twee jaar, als hun eigen melkgebit volgroeid is. Bereid uw kind voor op het bezoek door uit te leggen wat er bij een tandarts gebeurt en wat er allemaal te zien valt (zoals de grote stoel waarin gezeten mag worden, de witte jas die de tandarts aan heeft etc.). De tandarts kan bij het bezoek uw kind bij het geheel betrekken, vertellen wat er gebeurt en wellicht op een luchtige manier alvast een blik werpen op het gebit.

Om te zorgen dat een uitstapje naar de tandarts geen spannende gelegenheid wordt, is het belangrijk om zelf ontspannen en positief te zijn. Heeft u zelf angst? Dan raden we u niet aan om uw kind mee te nemen.

Voorlichting voor kinderen

Bij een bezoek aan de jeugdtandarts wordt op een toegankelijke en leuke manier aan de kinderen vertelt hoe ze het gebit schoon kunnen houden. De voorlichting wordt gedaan door onze gekwalificeerde preventie assistentes. Door deze voorlichting leren de kinderen wat ze moeten doen om hun gebit gezond te houden, om problemen te voorkomen.

Frequentie bezoek met kinderen

Het is aan te raden om tweemaal per jaar met uw kind naar de tandarts te gaan. Zodoende kan de tandarts regelmatig het gebit nakijken en op tijd eventuele problemen signaleren. Door twee keer per jaar naar de kindertandarts te gaan, wordt naar de tandarts gaan een reguliere gebeurtenis. Zodoende kan voorkomen worden dat er spanning rondom een tandartsbezoek hangt.

Kinderen in de verzekering

Kinderen tot en met 18 jaar zijn via de basisverzekering verzekerd voor de tandarts. Moet uw kind een beugel? Sluit dan een aanvullende verzekering voor orthodontie af.

 

Lees hier meer informatie over de kindertandarts.

bang voor de tandarts - van der lee

Bang voor de tandarts? Zo maakt u een bezoek minder eng!

08 juli 2024
Bent u ook bang voor de tandarts? Weet dat u niet de enige bent en ontdek wat u hieraan kunt doen! ✓Tips & Tricks ✓Oorzaken
Blog Wat is het verschil tussen de tandarts en de mondhygiënist?

Het verschil tussen de tandarts en de mondhygiënist

16 mei 2024
De tandarts en mondhygiënist: je ziet ze beide door de tandartspraktijk lopen. Maar wat is nou het verschil tussen de twee? We leggen het aan u uit.
Blog hoe vaak moet u naar de tandarts?

Hoe vaak moet u naar de tandarts?

15 mei 2024
Een bezoek aan de tandarts en mondhygiënist is onmisbaar om uw gebit sterk en gezond te houden. Maar hoe vaak moet u naar de tandarts?