Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag open
08:00 - 16:30
 • Maandag
  08:00 - 16:30
 • Dinsdag
  08:00 - 16:30
 • Woensdag
  08:00 - 16:30
 • Donderdag
  08:00 - 16:30
 • Vrijdag
  08:00 - 16:30
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartspraktijk van der Lee Leeuwarden

Een stralend gebit met tanden stoken en ragen

Geplaatst op 16 mei 2023

Een stralende glimlach is de beste accessoire die u kunt dragen. Om die glimlach gezond en mooi te houden, is het essentieel om dagelijks uw tanden goed te reinigen. Naast het poetsen van uw tanden zijn er echter nog twee belangrijke technieken die u kunt toepassen voor een optimale mondgezondheid: tanden ragen en tanden stoken.

Tanden ragen: een grondige reiniging tussen uw tanden

Tanden ragen is een effectieve manier om voedselresten en tandplak te verwijderen op plaatsen waar de tandenborstel moeilijk bij kan komen, zoals tussen de tanden en kiezen. Om deze resten te verwijderen kunt u gebruikmaken van ragertjes of interdentale borsteltjes. Deze kleine borsteltjes hebben verschillende maten en kunnen gemakkelijk tussen uw tanden worden geschoven. Door het heen en weer bewegen van de rager wordt tandplak verwijderd en wordt de groei van bacteriën voorkomen. Tanden ragen is extra belangrijk wanneer u meer ruimte hebt tussen uw tanden, last hebt van een tandvleesontsteking of een beugel draagt.

Voordelen van tanden ragen

 • Het ragen van de tanden verwijdert tandplak. Tanden ragen is een effectieve manier om tandplak te verwijderen op plaatsen waar uw tandenborstel niet goed bij kan.
 • Tanden ragen voorkomt tandvleesproblemen. Door regelmatig tanden te ragen, wordt de kans op tandvleesontstekingen en andere tandvleesproblemen verminderd.
 • Door het ragen van uw tanden krijgt u een frisse adem. Het verwijderen van voedselresten en bacteriën tussen uw tanden zorgt voor een frissere adem.

Tanden stoken: extra zorg voor uw gebit

Naast tanden ragen is tanden stoken een goede manier om uw gebit gezond te houden. Tanden stoken doet u met behulp van tandenstokers. Het is vooral effectief voor het verwijderen van tandplak en voedselresten die vastzitten tussen uw tanden. Door voorzichtig tussen uw tanden te stoken, reinigt u de ruimtes grondig en voorkomt u tandvleesproblemen en tandbederf.

Voordelen van tanden stoken

 • Tanden stoken verwijdert hardnekkige tandplak. Tanden stoken helpt bij het verwijderen van tandplak op moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Tanden stoken voorkomt tandvleesontsteking: Tanden stoken vermindert de kans op ontstoken tandvlees door de ruimtes tussen uw tanden goed schoon te maken.
 • Tanden stoken helpt bij het voorkomen van gaatjes: Met een tandenstoker verwijdert u voedselresten voordat ze tandbederf kunnen veroorzaken

Tanden ragen en stoken voor een gezond gebit

Investeer in uw mondgezondheid door tanden ragen en tanden stoken op te nemen in uw dagelijkse routine. Het kost slechts enkele minuten extra per dag, maar de voordelen zijn enorm. Met schone en gezonde tanden kunt u vol zelfvertrouwen lachen en genieten van een optimale mondgezondheid.
Bij Tandartspraktijk van der Lee begrijpen we het belang van goede mondverzorging en adviseren we onze patiënten om dagelijks te ragen en te stoken. Onze professionele tandartsen en mondhygiënisten staan klaar om u te begeleiden en te informeren over de juiste technieken en hulpmiddelen bij het reinigen van uw mond. Neem daarvoor contact met ons op of maak online een afspraak. Door regelmatige controles en professionele reinigingen te combineren met een goede dagelijkse mondverzorging, zorgen we er samen voor dat uw glimlach stralend en gezond blijft.

Wat te doen bij een kaakgewrichtonsteking Tandartspraktijk van der Lee

Last van kaakgewrichtontsteking?

10 juli 2023
Een kaakgewrichtontsteking is vaak niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Lees hier meer over de oorzaak, symptomen en hoe je de pijn kunt verzachten.
Het belang van genoeg water drinken voor uw gebit bij Tandartspraktijk van der Lee

Het belang van genoeg water drinken

09 april 2023
Voldoende water drinken is belangrijk voor de gezondheid van uw gebit. Lees hier wat deze voordelen zijn!
Frameprothese bij Tandartspraktijk van der Lee

Alles over de frameprothese

26 maart 2023
Wanneer u een of enkele tanden/kiezen mist, kan een frameprothese de oplossing zijn. Lees verder voor meer informatie!