Tandheelkundige zorg tot 18 jaar

Geplaatst op 26 april 2021

Gaat uw kind, net als zo'n 600.000 andere kinderen in Nederland, nooit naar de tandarts? 

Veel ouders denken dat een melkgebit niet zo belangrijk is. Een kind krijgt toch nog nieuwe tanden? Echter, als er een rotte kies uit moet dan krijg je ruimtegebrek en er moet dan vaak ook een blijvende kies uit. Bovendien is een kies laten trekken meestal geen prettige ervaring; al helemaal niet als je nog nooit bij een tandarts bent geweest. Om tandartsangst te voorkomen, is het verstandig om kinderen al vanaf twee jaar mee te nemen naar de tandarts. Er kan dan op een simpelere manier worden bijgestuurd en daarmee voorkom je angst en problemen.

Niet onbelangrijk is dat kinderen met ontstoken kiezen tot een kilo lichter zijn. Niet omdat ze minder eten, het doet niet altijd zeer. Ontstoken kiezen kosten het lichaam ontzettend veel energie om de ontsteking klein te houden. Energie die kinderen beter in leren op school kunnen steken. Veel ouders vrezen dat ze moeten betalen voor de tandartskosten van hun kinderen. Dat klopt niet! Tot 18 jaar worden de kosten vergoed uit de basisverzekering.

Maak meteen online een afspraak

Frequentie bezoek met kinderen

Het is aan te raden om tweemaal per jaar met uw kind naar de tandarts te gaan. Zodoende kan de tandarts regelmatig het gebit nakijken en op tijd eventuele problemen signaleren. Door twee keer per jaar naar de kindertandarts te gaan, wordt naar de tandarts gaan een reguliere gebeurtenis. Zodoende kan voorkomen worden dat er spanning rondom een tandartsbezoek hangt. 

Voorlichting voor kinderen

Bij een bezoek aan de jeugdtandarts wordt op een toegankelijke en leuke manier aan de kinderen vertelt hoe ze het gebit schoon kunnen houden. De voorlichting wordt gedaan door onze gekwalificeerde preventie assistentes. Door deze voorlichting leren de kinderen wat ze moeten doen om hun gebit gezond te houden, om problemen te voorkomen. 

Nog niet ingeschreven bij onze praktijk?

Bent u niet ingeschreven bij onze praktijk? Geen probleem. Bij Tandartspraktijk van der Lee bent u van harte welkom! Bij Tandartspraktijk van der Lee begrijpen wij dat u graag uw eigen, vertrouwde tandarts in de buurt wilt hebben. Daarom zijn wij de ideale tandarts in Leeuwarden en omstreken. Onze tandarts is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT), waardoor u bij ons verzekerd bent van een optimale mondzorg. Daarnaast zijn we aangesloten bij De Lieve Tandarts. Niet alleen goede mondzorg staat bij ons hoog in het vaandel, ook de extra aandacht voor iedereen die het spannend vindt om naar de tandarts te gaan. Wij doen er alles aan om u en / of uw kind op het gemak te stellen. 

Uw tandarts in Leeuwarden

Woont u al in onze regio of bent u net verhuisd naar de stad en zoekt u nog een prettige tandarts in Leeuwarden waar u met een vertrouwd gevoel heen kunt gaan? Vul het inschrijfformulier in of neem contact met ons op. Wij maken dan uw eerste afspraak.

Tot ziens in de praktijk! 

bekijk al ons nieuws