Zorgverzekering 2020

Geplaatst op 13 december 2019

Zorgverzekering 2020: is een tandartsverzekering nodig?

Het einde van 2019 is in zicht. Dat betekent dat het tijd is om na te denken over de zorgverzekering voor 2020. Blijft u bij uw huidige zorgverzekeraar of is het voordeliger om over te stappen? En hoe zit het eigenlijk met de tandartsverzekering?

Tandartsverzekering als aanvullende verzekering

Een tandartsverzekering zit niet standaard in het basispakket maar kan als aanvullende verzekering afgesloten worden. Met een tandartsverzekering wordt een deel van de gemaakte tandartskosten vergoed. Heeft u geen tandartsverzekering, dan betaalt u zelf de behandeling.

Het is aan te raden om na te gaan of u een tandartsverzekering nodig heeft. Is uw gebit in orde en komt u fluitend de controles door? Dan is de kans groot dat u meer premie betaalt dan u vergoed krijgt. Is uw gebit echter wat slechter en moet er meer werk aan gedaan worden? Dan kan het lonen om een tandartsverzekering af te sluiten. Uw tandarts kan u een inschatting geven van de werkzaamheden het komende jaar. Onze tarieven zijn te vinden op deze pagina.   

Vergoedingen vanuit de basisverzekering

Een aantal complexere behandelingen wordt wel verzekerd vanuit de basisverzekering. U betaalt dan eerst uw eigen risico. Zijn de kosten hoger dan het eigen risico, dan wordt dat deel vergoed. In de voorwaarden van uw verzekering kunt u lezen om welke behandelingen het gaat en wat de voorwaarden zijn omtrent de vergoedingen.

Kinderen & tandartsverzekering

Kinderen tot en met 18 jaar zijn wel verzekerd voor de tandarts via de basisverzekering. Het gaat om behandelingen zoals:

  • Terugkerend preventief onderzoek;
  • Röntgenfoto’s;
  • Vullingen’
  • Verwijderen van tandsteen.

Orthodontie voor kinderen zit niet in het basispakket, daar kan een aanvullende verzekering voor afgesloten worden.

Zorgverzekering kiezen

Er bestaan diverse websites waarop u gemakkelijk zorgverzekeringen kunt vergelijken, zoals Independer of de Consumentenbond. Via deze vergelijkingswebsites krijgt u een overzichtelijk beeld van de diverse pakketten die worden aangeboden en de daaraan verbonden kosten.

bekijk al ons nieuws