Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag open
08:00 - 16:30
  • Maandag
    08:00 - 16:30
  • Dinsdag
    08:00 - 16:30
  • Woensdag
    08:00 - 16:30
  • Donderdag
    08:00 - 16:30
  • Vrijdag
    08:00 - 16:30
  • Zaterdag
    Gesloten
  • Zondag
    Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartspraktijk van der Lee Leeuwarden

Zorgverzekering 2020

Geplaatst 13 december 2019

Zorgverzekering 2020: is een tandartsverzekering nodig?

Het einde van 2019 is in zicht. Dat betekent dat het tijd is om na te denken over de zorgverzekering voor 2020. Blijft u bij uw huidige zorgverzekeraar of is het voordeliger om over te stappen? En hoe zit het eigenlijk met de tandartsverzekering?

Tandartsverzekering als aanvullende verzekering

Een tandartsverzekering zit niet standaard in het basispakket maar kan als aanvullende verzekering afgesloten worden. Met een tandartsverzekering wordt een deel van de gemaakte tandartskosten vergoed. Heeft u geen tandartsverzekering, dan betaalt u zelf de behandeling.

Het is aan te raden om na te gaan of u een tandartsverzekering nodig heeft. Is uw gebit in orde en komt u fluitend de controles door? Dan is de kans groot dat u meer premie betaalt dan u vergoed krijgt. Is uw gebit echter wat slechter en moet er meer werk aan gedaan worden? Dan kan het lonen om een tandartsverzekering af te sluiten. Uw tandarts kan u een inschatting geven van de werkzaamheden het komende jaar. Onze tarieven zijn te vinden op deze pagina.   

Vergoedingen vanuit de basisverzekering

Een aantal complexere behandelingen wordt wel verzekerd vanuit de basisverzekering. U betaalt dan eerst uw eigen risico. Zijn de kosten hoger dan het eigen risico, dan wordt dat deel vergoed. In de voorwaarden van uw verzekering kunt u lezen om welke behandelingen het gaat en wat de voorwaarden zijn omtrent de vergoedingen.

Kinderen & tandartsverzekering

Kinderen tot en met 18 jaar zijn wel verzekerd voor de tandarts via de basisverzekering. Het gaat om behandelingen zoals:

  • Terugkerend preventief onderzoek;
  • Röntgenfoto’s;
  • Vullingen’
  • Verwijderen van tandsteen.

Orthodontie voor kinderen zit niet in het basispakket, daar kan een aanvullende verzekering voor afgesloten worden.

Zorgverzekering kiezen

Er bestaan diverse websites waarop u gemakkelijk zorgverzekeringen kunt vergelijken, zoals Independer of de Consumentenbond. Via deze vergelijkingswebsites krijgt u een overzichtelijk beeld van de diverse pakketten die worden aangeboden en de daaraan verbonden kosten.

Tandhalzen opvullen

11 april 2024
Gevoelige tandhalzen kunnen een vervelend gevoel veroorzaken. Soms trekt dit vanzelf weg, soms is een behandeling nodig. Hier leest u meer over het opvullen van tandhalzen
Blog over fluoride bij de tandarts

Fluoride bij de tandarts

11 april 2024
Fluoride draagt bij aan een gezond en sterk gebit. Meer over de werking van fluoride en de veiligheid ervan leest u in deze blog.
Blog over tandpijn door stress

Tandpijn door stress

03 april 2024
Gevoelige tanden, kramp in uw kaken en slijtage; dat kan veroorzaakt worden door stress. Hier leest u meer over de oorzaak en wat u kunt doen om kaakpijn door stress te verminderen!