De porseleinen kroon

  Een porseleinen kroon wordt gebruikt wanneer u een tand of kies moet vervangen die in het zicht ligt. Het porselein zorgt er namelijk voor dat de kleur van de kroon zo min mogelijk afwijkt van de kleur van uw eigen tanden. Dit natuurlijk in tegenstelling tot een metalen kroon, die vaak zilver- of goudkleurig is. Kortom, moet één van uw tanden of kiezen vervangen worden, maar wilt u dat dit er zo natuurlijk mogelijk uitziet? Dan kan Tandarts van der Lee voor u een porseleinen kroon plaatsen.

  Hoe werkt het plaatsen van een porseleinen kroon?

  Maar hoe gaat het plaatsen van een porseleinen kroon dan precies in z'n werk? Wij proberen het u hieronder duidelijk uit te leggen. Allereerst kijkt de tandarts welke tand vervangen moet worden. Deze wordt geslepen en er wordt een zogenaamde pijler van gemaakt. Op die pijler wordt de porseleinen kroon geplaatst. Deze moet echter eerst nog vervaardigd worden, vaak in het tandtechnisch laboratorium. Dat wordt gedaan met behulp van een gipsen afdruk van uw kaak, die gemaakt wordt door in een bitje te happen. Na de beetregistratie en de kleurbepaling kan de vervangende kies of tand worden gemaakt.

  Voordat dat zover is, krijgt u een tijdelijke kroon. Het is daarmee natuurlijk belangrijk dat u oppast met hard of kleverig eten, omdat een tijdelijke kroon er niet voor gemaakt is om lang mee te gaan.

  Op het moment dat uw porseleinen kroon klaar is, zien wij u graag terug in de praktijk voor het plaatsen ervan. Vaak zal dit in een periode van één of twee weken gebeuren. Bij de eerste afspraak laten wij u natuurlijk precies weten wanneer u voor de plaatsing kunt langskomen.

  Kroon in één dag geplaatst?

  Ook is het mogelijk om een kroon in één dag te laten plaatsen. Bekijkt u daarvoor de informatie over CEREC kronen. Ziet u op tegen de behandeling die hierboven beschreven is? Dat hoeft niet! Wij begrijpen dat veel mensen niet graag naar de tandarts gaan en daarom hebben wij ons gespecialiseerd als angsttandarts.

   

   

  Online een afspraak maken?

  Een afspraak maken kan bij ons gewoon online, eenvoudig en snel. Via de e-mail of het online formulier. Telefonisch kan natuurlijk ook.

   

  Als nieuwe patiënt inschrijven?

  Wisselen van tandarts? Schrijft u zich bij ons in als nieuwe patiënt. Vul uw gegevens in, wij maken dan uw eerste afspraak.

   

  Contact met ons opnemen?

  Wilt u graag eerst meer informatie over onze praktijk? Wij staan graag voor u klaar! Neem gerust vandaag nog contact met ons op.