Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag gesloten
Gesloten
 • Maandag
  08:00 - 16:30
 • Dinsdag
  08:00 - 16:30
 • Woensdag
  08:00 - 16:30
 • Donderdag
  08:00 - 16:30
 • Vrijdag
  08:00 - 16:30
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartspraktijk van der Lee Leeuwarden

Tand afgebroken

Is uw tand afgebroken? Bel dan zo snel mogelijk naar Tandarts van der Lee in Leeuwarden om een afspraak te maken. De tandarts zal u helpen en samen met u kijken naar de beste oplossing voor dit probleem.

Mijn tand is afgebroken: wat nu?

Wanneer uw tand afbreekt is dit even schrikken. Het is belangrijk dat u probeert het afgebroken stukje te vinden en te bewaren. Mogelijk kan de tandarts het dan terugplaatsen. Wanneer u het stukje vindt dan kunt u het bewaren in melk. Ook is het mogelijk om het stukje te bewaren in de mond (tussen de kiezen en wang). Wanneer het stukje niet te vinden is hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken: samen met de tandarts gaat u dan kijken naar een andere oplossing.

Mogelijke oorzaken van een afgebroken tand

Er zijn verschillende oorzaken voor een afgebroken tand of kies. Zo kan uw tand afgebroken zijn doordat u op iets hards heeft gebeten tijdens het eten. Uw tand kan afbreken door een ongeval. Of uw gebit kan in een slechte staat zijn, waardoor er een stukje afbreekt.

Behandeling bij een afgebroken tand

Wanneer een tand is afgebroken, zal uw tandarts moeten beoordelen wat de beste behandeling is. Bij een afgebroken melktand kan de tandarts adviseren om te wachten tot de tand gewisseld wordt en er een vaste tand voor in de plaats komt. Ook kan de tandarts ervoor kiezen om het gedeelte wat afgebroken is te verlijmen. Hiervoor moet het afgebroken stukje wel aanwezig zijn. Daarnaast zijn er nog vele andere mogelijkheden waaronder een kroon, een brug, een facing, frame, plaatje of een reparatie met kunststof.

Kosten behandeling afgebroken tand of kies

Voor een indicatie van de kosten kunt u onze tarievenpagina bekijken. Ook kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina.

Wanneer er een stukje van een tand of kies is afgebroken, is het raadzaam om contact op te nemen. Een afgebroken stukje kan zorgen voor scherpe punten aan het gedeelte wat nog in de mond zit. Dit kan uw tong of tandvlees lelijk beschadigen. Het gedeelte van de tand wat nog in de mond zit kan gevoelig worden. Ook kan het gebied rondom de afgebroken tand onstoken raken. Neem dus snel contact op met onze praktijk, Tandartspraktijk van der Lee in Leeuwarden.