Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag gesloten
Gesloten
 • Maandag
  08:00 - 16:30
 • Dinsdag
  08:00 - 16:30
 • Woensdag
  08:00 - 16:30
 • Donderdag
  08:00 - 16:30
 • Vrijdag
  08:00 - 16:30
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartspraktijk van der Lee Leeuwarden

Gebitsbeschermers op maat

Sporten is natuurlijk ontzettend leuk en gezond. Maar er zijn enkele sporten die een risico zijn voor het gebit. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hockey, waar sticks en pucks grote beschadigingen aan het gebit kunnen veroorzaken. Ook in de bokssport is de kans groot dat het gebit geraakt wordt. Daarom is het verstandig, wanneer u deze sporten beoefent, een gebitsbeschermer op maat te laten aanmeten.  

Gebitsbeschermers verplicht vanaf 2015

Of u of uw kind nu op hockey, boksen of een andere sport zit waarbij het gebit kan beschadigen: het is altijd verstandig om een gebitsbeschermer te dragen. Het wordt bij alle categorieën in het Nederlandse hockey vanaf 2015 zelfs verplicht door de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. Iedereen die een hockeywedstrijd speelt, moet vanaf dat moment tijdens de wedstrijd een gebitsbeschermer, ook wel een bitje genoemd, dragen. Schade aan het gebit kan daarmee vaak worden voorkomen, en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Uw eigen bitje kopen?

Wilt u graag een bitje kopen, maar wel zeker weten dat het bitje uw eigen gebit zo goed mogelijk beschermt? Dan is het verstandig uw gebitsbeschermer op maat te laten maken door de tandarts. Uiteraard zijn er ook bitjes verkrijgbaar in de winkel, maar die passen vaak minder goed. Het is erg belangrijk dat de gebitsbeschermer goed past, omdat dan de kans op beschadiging zo klein mogelijk is.

Gebitsbeschermer beugel

Het is ook mogelijk om een gebitsbeschermer op maat te laten maken wanneer u een beugel hebt. Wij adviseren u hierover graag! Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak voor meer informatie.