Openingstijden
5 dagen per week vanaf 08:00
Vandaag gesloten
Gesloten
 • Maandag
  08:00 - 16:30
 • Dinsdag
  08:00 - 16:30
 • Woensdag
  08:00 - 16:30
 • Donderdag
  08:00 - 16:30
 • Vrijdag
  08:00 - 16:30
 • Zaterdag
  Gesloten
 • Zondag
  Gesloten
Bel ons
058 216 4682
Locatie
Westersingel 44, 8913 CL Leeuwarden
Logo
Tandartspraktijk van der Lee Leeuwarden

Kunstgebit

U krijgt een (nieuw) kunstgebit. Hoe gaat dit in zijn werk? En welke kosten zijn er aan een kunstgebit verbonden? Op deze pagina kunt u daar meer over lezen. 

Wanneer kiest u voor een kunstgebit?

Als u veel pijn heeft aan uw gebit, vaak last heeft van ontstekingen of uw tanden en kiezen zijn door de jaren heen niet meer in de beste staat, dan kunt u ervoor kiezen om een kunstgebit te nemen. Dit kan zowel een gedeeltelijk als volledig kunstgebit zijn. Uiteraard moet ook een kunstgebit goed schoongehouden worden. 

Een kunstgebit laten maken

Wanneer u een kunstgebit krijgt, zullen uw tanden en kiezen worden getrokken. Het trekken van tanden en kiezen gebeurt meestal niet in één keer. De tandarts trekt eerst uw kiezen en later uw tanden. Dit om te voorkomen dat u zonder zult moeten lopen. Tussen het trekken van de kiezen en tanden zitten een aantal weken. In de tussentijd kan het tandvlees herstellen en genezen. Omdat u het een tijdje zonder kiezen moet stellen zal eten eerst moeilijk gaan.

Voordat uw tanden worden getrokken, maakt de tandarts een afdruk van uw kaak. In het tandtechnisch centrum wordt deze afdruk met gips gevuld. Hierdoor ontstaat een gipsmodel. Op dit model wordt een goed passende afdruklepel van kunsthars gemaakt. Met deze lepel wordt vervolgens nog een afdruk gemaakt om een nog nauwkeuriger gipsmodel te krijgen. Hierop zal uw kunstgebit worden gemaakt. Heeft u speciale wensen over de kleur, de vorm en de stand van uw eigen tanden? Bij het maken van uw kunstgebit kan hier rekening mee worden gehouden. Overleg daarom van tevoren met uw tandarts.

Het plaatsen van een kunstgebit

Vroeger liepen mensen voordat ze hun kunstgebit kregen een tijdje zonder tanden. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer. Het kunstgebit wordt onmiddellijk in uw mond geplaatst als de laatste tanden zijn getrokken. Dit kan direct over de verse wonden heen. Het kunstgebit zal in het begin dienen als een soort verband op de wonden.

De kosten van een kunstgebit

Uiteraard brengt het aanschaffen van een kunstgebit kosten met zicht mee. Bent u benieuwd naar de kosten van een kunstgebit? Voor een indicatie van de kosten kunt u de tarieven bekijken.

Neem voor meer informatie contact op met Tandarts van der Lee in Leeuwarden. Ieder gebit is verschillend. In een persoonlijk gesprek kunnen wij u het beste van dienst zijn. Wij kijken dan precies wat er voor u persoonlijk nodig is, welke behandelingen u zult moeten ondergaan en hoeveel dit zal kosten.